スロベニア蜂蜜におけるクマホスとアミトラズの残留
問題意識
殺ダニ剤はどの程度蜂蜜に残留しているのか
参照論文
スロベニア蜂蜜におけるクマホスとアミトラズの残留
COUMAPHOS AND AMITRAZ RESIDUES IN SLOVENIAN HONEY
http://www.fiitea.org/cgi-bin/index.cgi?sid=&zone=download&action=download_file&file_id=260&categ_id=115
ポイント
Amitraz is a fat-soluble compound which is not very stable in honey. It degrades almost completely into several decomposed metabolites after 3-4 weeks.
As expected before, the amitraz residues in all our samples were found under the quantification limit 0.02 mg/kg.
以前に期待したとおり、わたしたちのサンプルすべてにおけるアミトラズの残留物は、定量限界の0.02 mg/kg以下であることが分かった。
コメント
脂溶性は水溶性の間違いだと思われる。
アミトラズについて蜂蜜への残留を心配する必要はない。
その他の情報
その他の情報