アピライフ治療後のロウと蜂蜜中の残留


問題意識


チモールは蜂蜜やミツロウにどれだけ残留するのか


参照論文


アピライフ治療後のロウと蜂蜜中の残留
Residues in wax and honey after Apilife VAR® treatment
https://www.apidologie.org/articles/apido/abs/1998/05/Apidologie_0044-8435_1998_29_6_ART0004/Apidologie_0044-8435_1998_29_6_ART0004.html


ポイント


Only thymol residues were found in honey, whereas in comb the residues consisted of 99% thymol and 1% menthol

蜂蜜にはチモールの残留のみが発見されたが、一方で巣板では残留物は、99%のチモールと1%のメントールからなっていた。

The thymol residues in honey did not increase with an increasing number of treatments and varied between 0.02 to 0.48 mg· kg-1 with an average of 0.15 mg· kg-1 (n= 29). The taste threshold of thymol in acacia and rape honey was between 1.1 and 1.6 mg· kg-1.

蜂蜜中のチモールの残留物は、治療の回数が増加しても増えなかったが、0.02mg/kgから0.48mg/kg、平均0.15mg/kgで変動した。ニセアカシア蜂蜜とセイヨウアブラナ蜂蜜のチモールの呈味いきは1.1mg/kgから1.6mg/kgの間だった。

The thymol residues in honey comb were on average 21.6 mg· kg-1. Thymol did not evaporate during comb melting, but decreased rapidly when comb and foundation were exposed to the air during storage.

巣板のチモールの残留物は平均21.6mg/kgだった。チモールは巣板が融けている間も気化しなかったが、保管中に巣板と巣礎が空気にさらされた時は直ちに減少した。


コメント


チモールにも残留問題がある


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